ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PN

03 II

I Płatki jęczmienne na mleku (200 ml), pieczywo mieszane (40 g) z masłem (5 g), schab pieczony (20 g) z plasterkami ogórka zielonego (20 g), melisa (200 ml)

II Pomarańcza (100 g), rumianek (200 ml)

Zupa kalafiorowa (250 g) spaghetti w sosie mięsno – pomidorowym posypane tartym serem (200 g), cykoria (50 g), słupki ogórka kiszonego (50 g), kompot wiśniowy (200 ml)

Jogurt naturalny zmiksowany
z jagodami (120 ml), herbatniki Be - Be (20 g), owoc (100 g)

Alergeny

1,2

1,2,3,4

1,2

 

WT

04 II

 

           

I Płatki kukurydziane na mleku (200 g),

pieczywo mieszane (40 g) z masłem (5 g), szynka wiejska (20 g) z plasterkami pomidora (10 g) i rucolą (5 g), herbata owocowa (200 ml)

 

II Sok Kaprys (jabłko, marchew, pomarańcza, burak) (150 ml)

Zupa ogórkowa z koperkiem (250 ml), pierogi z białym serem i musem truskawkowym (200 g), surówka z marchewki i pomarańczy (100 g) ,kompot porzeczkowy (200 ml) 

Bułka (35 g) z masłem (5 g), polędwica drobiowa (20 g), plasterki ogórka zielonego (10 g) i kiełki rzodkiewki (5 g), owoc (100 g), mięta (200 ml)

Alergeny

1,2,3

1,2,3,4,8

1,2

 

ŚR

05 II

I Płatki żytnie na mleku (150 g),

bagietka (40 g) z masłem (5 g), twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką (35 g),  herbata z cytryną i imbirem (200 ml)

 

II Banan (100 g), woda z sokiem malinowym (200 ml)

Kapuśniak z kapusty białej i pomidorów (250 g), pieczeń wieprzowa w sosie własnym (100 g), kasza gryczana (100 g), bukiet warzyw na parze (100 g), kompot truskawkowy (200 ml)

Kisiel wiśniowy (120 ml), biszkopty (30 g ), owoc (100 g)

Alergeny

1,2

1,2,3

1,2

CZW

06 II

Bufet szwedzki

 

I Kajzerka mieszana (35 g) z masłem
(5 g), polędwica drobiowa (20 g) twarożek waniliowy (30 g), ser mozzarella (20 g), jajko na twardo z majonezem (60 g), mus z mango (15 g),ogórek zielony (10 g), rzodkiewka (15 g), papryka (10 g), rumianek (200 ml),

kawa zbożowa (3 g) na mleku (150 ml),

 

II Mandarynka (100 g), melisa (200 ml)

Barszcz czerwony (250 g), kotlet z jajka i soczewicy (70 g), puree ziemniaczane (100 g), fasola szparagowa z masłem (70 g), kompot wiśniowy (200 ml)

Bułka (35 g) z masłem (5 g), powiodła śliwkowe (10 g), owoc (100 g), mleko do picia (200 ml)

Alergeny

1,2,3

1,2,3,4

1,2

PIĄT

07 II

 

I Owsianka na mleku (150 g),

Pieczywo mieszane (40 g) z masłem (5 g), pasta jajeczna z pomidorkami cherry i dymką (40 g), herbata z cytryną i imbirem (200 ml)

II Gruszka (100 g), herbata lipowa (200 ml)

Zupa grochowa z kiełbasą i majerankiem (250 g) ryba panierowana z pieca (90 g), puree ziemniaczane z koperkiem (100 g), surówka z buraka, jabłka i ogórka konserwowego (100 g), kompot porzeczkowy (200 ml)

Rogalik maślany (60 g), owoc (100 g), kakao (150 ml)

Alergeny

1,2

1,2,3,4,6

1,2,3

 

 

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

 

CZW

02 I

I Kasza manna (20 g) na mleku (150 ml), pieczywo mieszane (40 g) z masłem
(5 g), kiełbasa żywiecka (20 g), plasterki ogórka kiszonego (20 g),

herbata z cytryną (200 ml)

 

II Jabłko (100 g), woda z sokiem malinowym (200 ml)

Zupa kalafiorowa (250 ml), ryba pieczona (70 g) puree ziemniaczane (100 ml), surówka
z marchewki i pora (100 g),

kompot malinowy(200 ml)

Bułka (45 g) z masłem (5 g), pasztet drobiowy (35 g), papryka żółta (20 g), herbata owocowa (200 ml), owoc (100 g)

Alergeny

1,2

1,2,3,4,6,8

1,2

 

PT

03 I

 

           

I Płatki kukurydziane (20 g) na mleku(150 ml), pieczywo mieszane (40 g) z masłem (5 g), pasta jajeczna z pomidorkami cherry (35 g), mięta z mango (200 ml)

 

II Kiwi (100 g), melisa z gruszką (200 ml)

Zupa zacierkowa z natką pietruszki (250 ml),
gulasz wieprzowy (100 g), makaron (100 g), fasolka szparagowa z masłem (100 g), kompot porzeczkowy (200 ml)

Bułka (45 g) z masłem (5 g) i dżemem truskawkowym (5 g), (150 g), owoc (100 g), kawa mleczna (150 ml)

Alergeny

1,2

1,2,3,4

1,2

 

WT

7 I

 

I Płatki orkiszowe na mleku (150 ml),

pieczywo mieszane (40 g) z masłem (5 g), salami (20 g), plasterki ogórka zielonego (10 g), melisa z gruszką (200 ml)

 

II Sok Pomarańczowa Kraina (150 ml) (jabłko, pomarańcza, seler naciowy)

Kapuśniak z białej kapusty z pomidorami (250 g), naleśniki z serem i polewą jogurtowo - truskawkową (150 g), surówka z marchewki i pomarańczy (100 g), kompot wiśniowy (200 ml)

Bułka (45 g) z masłem (5 g), szynka wiejska (20 g), plasterki pomidora (10 g), rucola (5 g), owoc (100 g), herbata owocowa (200 ml)

Alergeny

1,2,3

1,2,4

1,2,3

ŚR

8 I

I Płatki owsiane (20 g) na mleku (150 ml),

Pieczywo mieszane (40 g) z masłem (5 g), jajko na sałacie z majonezem (40 g), kiełki rzodkiewki (5 g) ,mięta z mango (200 ml)

 

II Pomarańcza (100 g), herbata lipowa (200 ml)

Barszcz czerwony z koperkiem (250 g), kotlet mielony pieczony (80 g), puree ziemniaczane (100 g), marchewka z groszkiem (100 g),cykoria (50 g), kompot z czarnej porzeczki (200 ml)

Bułka (35 g) z masłem (5 g) i miodem (5 g), owoc (100 g), kakao (150 ml)

Alergeny

1,2,3

1,2,3,4

1,2

CZW

9 I

 

I Płatki jęczmienne (20 g) na mleku (150 ml),bagietka (40 g) z masłem (5 g), twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką (30 g), herbata z cytryną (200 ml)

 

II Gruszka (100 g), herbata owocowa (200 ml)

Barszcz biały z jajkiem (250 g), pierś z kurczaka duszona (70 g) , ryż paraboiled (100 g), buraki zasmażane (100 g) słupki ogórka kiszonego (50 g), kompot truskawkowy (200 ml)

Budyń waniliowy z sokiem malinowym (150 g), herbatniki Be – Be (20 g), owoc (100 g)

Alergeny

1,2,6

1,2,3,4

1,2,3

PT

10 I

I Kasza manna (20 g), na mleku (150 ml), kajzerka mini (35 g), z masłem (5 g), ser żółty (20 g), papryka czerwona (10 g), ogórek kiszony (10 g), sałata (5 g), herbata z miodem i cytryną (200 ml)

 

II Banan (100 g), woda z sokiem malinowym (200 ml)

Zupa pomidorowa z makaronem (250 g), ryba panierowana z pieca (80 g), puree ziemniaczane (100 g), surówka z kiszonej kapusty (100 g), kompot wiśniowy (200 ml)

Rogaliki maślane z kruszonką (50 g), owoc (100 g), kawa mleczna (150 ml)

Alergeny

1,2

1,2,3,4,6,8

1,2

 

 

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

 

PON

16 XII

I Płatki ryżowe (20 g) na mleku (150 ml), pieczywo mieszane (40 g) z masłem
(5 g), szynka wiejska (20 g), plasterki pomidora (20 g), rucola (5 g), herbata owocowa (200 ml)

 

II Gruszka (100 g), woda z sokiem malinowym (200 ml)

Zupa zacierkowa z zieleniną (250 ml),

Pulpety drobiowo – wieprzowe w sosie pieczarkowym (100 g), kasza bulgur  (100 g), surówka z buraka, marchewki i jabłka (100 g), kompot malinowy (200 ml)

Budyń waniliowy z sokiem malinowym (200 g), pączki (50 g), owoc

Alergeny

1,2

1,2,3,4

1,2

 

WT

17 XII

 

           

I Kasza manna (20 g) na mleku(150 ml) pieczywo mieszane (40 g) z masłem (5 g), schab pieczony (20 g), rzodkiewka (15 g), plasterki ogórka zielonego (20 g), melisa z gruszką (200 ml)

 

II sok Dzikus (150 ml) ( jabłko, szpinak, koperek, cytryna)

Barszcz ukraiński z fasolą i pomidorami (250 ml), naleśniki z serem białym w polewie jogurtowo - truskawkowej (200 g), surówka z marchewki i jabłka (100 g),
kompot porzeczkowy (200 ml)

Zapiekanka hawajska z szynką, serem żółtym i ananasem (70 g), owoc (100 g), mięta z mango (200 ml)

Alergeny

1,2

1,2,3,4

1,2

 

ŚR

18 XII

 

I Płatki jęczmienne (20 g), na mleku(150 ml), pieczywo mieszane (40 g) z masłem (5 g), twarożek rzodkiewką i szczypiorkiem (40 g), herbata z cytryną i miodem (200 ml)

 

II Banan (100 g), herbata lipowa (200 ml)

Zupa ogórkowa z koperkiem (250 g),kurczak z ryżem w sosie słodko - kwaśnym (200 g), surówka Colesław z białej kapusty i marchewki (100 g), kompot wiśniowy (200 ml)

Jogurt naturalny zmiksowany z truskawkami i mango (120 g) rogalik maślany (60 g), owoc (100 g)

Alergeny

1,2

1,2,4

1,2,3

CZW

19 XII

Bufet szwedzki

 

I Kajzerka mieszana (35 g) z masłem (5 g), kiełbasa krakowska (20 g), twarożek waniliowy z musem brzoskwiniowym, (30 g) jajko na twardo z majonezem (60 g), kabanos drobiowy (30 g), pomidorki cherry (20 g), papryka żółta (15 g), ogórek zielony (30 g), rumianek (200 ml), kawa mleczna (150 ml)

 

II Pomarańcza (100 g), mięta (200 ml)

Krupnik z kaszą pęczak (250 g), kotlet schabowy z pieca (100 g), puree ziemniaczane (100 g), kapusta duszona (100 g), cykoria (50 g), kompot z czarnej porzeczki (200 ml)

Bagietka (50 g), z masłem (5 g), sałatka z tuńczyka, jajka i ogórka konserwowego (40 g), owoc (100 g), herbata z cytryną i imbirem (200 ml)

Alergeny

1,2,3

2,3,4,8

1,2

PIĄT

20 XII

I Płatki kukurydziane (20 g) na mleku (150 ml), pieczywo (40 g) mieszane z masłem
(5 g), pasta jajeczna z pomidorkami cherry i dymką (40 g), herbata owocowa (200 ml)

 

II Mandarynka (100 g), melisa z gruszką (200 ml)

Zupa pomidorowa z ryżem (250 g), kotlet z ryby (70 g), puree ziemniaczane (100 g), surówka z kapusty pekińskiej (100 g), kompot truskawkowy (200 ml)

Ciasto marchewkowe własnego wypieku (60 g), owoc (100 g), mleko do picia (150 ml)

Alergeny

1,2,6

1,2,3,4,6

1,2

 

  1. Alergeny występujące w żywności
  2. MLEKO i jego przetwory
  3. Gluten (zboża zawierające gluten)
  4. JAJA i jego przetwory
  5. SELER
  6. GORCZYCA i MUSZTARDA
  7. RYBA i produkty pochodne
  8. SEZAM
  9. ROŚLINY STRĄCZKOWE
  10. ORZECHY
  11. ŁUBIN
  12. SOJA
  13. DWUTLENEK SIARKI (owoce suszone)
  14. MIĘCZAKI I MAŁŻE
  15. SKORUPIAKI

 

 Zgodnie z informacją od producenta użyte produkty gotowe np. kakao, herbata, dżem, keczup, koncentrat pomidorowy, wędliny i przyprawy moga zawierać śladowe ilości powyżej wymienionych 1, 2, 3, 4, 5, 9, 11